Noorderplantsoen Sessies 2020

Ik zal in de lente/zomer weer psycholoyogalessen in het Noorderplantsoen in Groningen aanbieden. Nadere details over de data zal ik hier bekend maken.

Wordt alsjeblieft lid van de Facebook groep PsycholoYoga.Groningen om op de hoogte te blijven (i.h.b. in verband met het weer). Dat helpt mij bij de organisatie.

Voorwaarden

Voorwaarde is vooral geschikt weer, dat wil zeggen dat het droog zou moeten zijn (en blijven) en niet veel kouder dan 20┬░C. Ik zal in de Facebook-groep ca. een uur voor de les een bericht plaatsen wanneer de les niet plaatsvindt. Het is beter om ca. twee uur voor de yogales begint niets meer te eten, vooral geen zware maaltijd.

Afhankelijk van hoe thuis je je op het gras voelt kun je een yogamat of misschien slechts een groot hand-/stranddoek meenemen. Denk er aan dat de les over het algemeen met een liggende oefening wordt afgerond. Daarvoor kan het aangenaam zijn om je met een doek of sjaal te bedekken.

Je hoeft lichamelijk niet erg lenig te zijn om yoga te doen. Lees de delen over geweldloosheid en tevredenheid van de ethiek van yoga. Het belangrijkste beginsel is dat je je bij yoga niet zelf beschadigt. Aan de geestelijke “lenigheid” werken we samen

Ontmoetingsplek

Ontmoetingsplek is naast de speeltuin in het zuiderlijke gedeelte van het Noorderplantsoen, dat wil zeggen op de foto aan de overkant van de vijver. Ik zal er waarschijnlijk al iets eerder zijn.

Denk er aan dat dit een openbaar terrain is. Wij hebben dus geen garantie dat we er niet gestoord worden, zoals jij dat misschien van je yogaschool gewend bent. We zullen echter met datgene omgaan wat de wereld ons brengt. Dat is al een yogaoefening op zich.

Betaling?

Je kunt vooralsnog niet voor psycholoyogalessen betalen. Deze worden vanuit de intentie van de bhaktiyoga (yoga van het dienen) gegeven. Als je voor de lessen iets wilt teruggeven, help dan iemand of geef een arme mens een paar Euro.